Israil’siz bir dünya çok güzel olurdu

Siyonist İsrail’in yaptığı zulümlerin, onun hamisi olan Batı emperyalizminin de sonunu getireceğini ifade eden Ortadoğu Uzmanı gazeteci İslam Özkan, “İsrail’siz bir dünya, çok daha güzel ve insani bir dünya demektir” diye konuştu. İsrail’in, Siyonist işgalin 60. yılını kutladığına dikkat çeken Özkan, işgalin olmaması halinde sadece Ortadoğu’nun değil tüm dünyanın daha güzel ve daha emin bir yer olacağını söyledi.

Dünyada komşu ülkeleriyle ihtilaflı, ve yerleştiği topraklara işgalle gelmiş ve tüm varlığını bütünüyle işgale borçlu olan tek ülke Siyonist İsrail. Milyonlarca Yahudi’yi kandırarak ve dönemin süper güçlerinin de onayıyla 60 yıl önce Filistin’i işgal eden İsrail’in işgali gerçekleşmeseydi neler olurdu?” sorusunu cevaplayan Ortadoğu Uzmanı Gazeteci Yazar İslam Özkan, “İsrail olmasaydı, Ortadoğu ve tüm dünya çok daha güzel bir yer olurdu” diyor.

Milyonlarca Musevi’yi, işgal ettiği Filistin’e getiren ve o toprakların gerçek sahiplerine karşı silahlandırıp katliamlarla yeni bir devlet kuran İsrail’in, bu yaptıklarını da Birleşmiş Milletler gibi uluslararası hukukun tek temsilcisi konumundaki bir örgüte kabul ettirdiğini kaydeden Özkan, “Filistin sorunu aslında Batı’da kökleri çok eskiye kadar uzanan Yahudi Sorununun çözülememesi ya da bu soruna çözüm girişimi olarak ortaya çıkmış bir mesele” şeklinde konuşuyor.
Yahudi sorununu kendi bildiği yollardan çözemeyen Batı emperyalizminin, Yahudi kodamanlarının iknası ve Siyonist liderlerin kışkırtmalarıyla bu çözüme razı olduğunu ifade eden Özkan şöyle konuştu: “Batılı ülkelerin ilk başlarda Ortadoğu’da planlı bir İsrail devleti için hummalı bir faaliyet içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Ancak daha sonraki gelişmeler, İsrail’in Batılı emperyalizm için kullanılmaya çok müsait bir yapı olduğu olgusunu ortaya koydu ve bu husus da Batılıları İsrail olgusunu kendilerine yararlı olacak şekilde kullanmaya sevk etti.”
1948 yılına gelindiğinde bile Amerika ve İngiltere içinde hala İsrail devletinin kuruluşunu tasvip etmeyen ve bu sorun nedeniyle Araplarla aralarının bozulacağını düşünen üst düzey onlarca yetkilinin olduğunu söyleyen Özkan, “Noam Chomsky ve Hana Arendt gibi düşünürler, ABD’nin İsrail’in ilk kuruluş yıllarında Siyonistlere destek vermek bir yana, SSCB’ye karşı Almanya gibi bir müttefiki küstürmemek için Nazi soykırımının gündeme getirilmediğini söyler. Hatta bizzat Yahudi işadamlarının bunu engellediğini yazar. İsrail’in ABD’nin gözüne girmesi ve Ortadoğu’daki ezeli müttefiki haline gelmesi, 1967 savaşında ortaya koyduğu performansla ilgilidir. Norman Finkelstein Soykırım Endüstrisi adlı kitabında bunu açık açık yazmaktadır” diyor. “Batılı güçler, İsrail’in bu noktaya geleceğin tahmin etselerdi daha güçlü bir şekilde desteklerlerdi” diyen Özkan, belki de İsrail’in kurulması ve şu an yapmakta olduklarını yapıyor olmasının, Batı emperyalizminin de sonunu getireceğini düşünüyor. Müslüman halkların ve ezilenlerden yana olan ülkelerin tepkisini her geçen gün daha fazla üzerine çekmekte olan ABD’nin de çığ gibi büyüyen bu tepkinin altında kalabileceğine dikkat çeken Özkan, Siyonist ve işgalci İsrail’in olmadığı bir dünyada neler yaşanacağını da şöyle özetliyor:

İsrail olmasaydı şunlar olmazdı:

*Ortadoğu’da bir tarafta İsrailliler diğer tarafta ise Ürdün, Mısırlı ve Suriye’den oluşan Arap orduları arasında meydana gelen üç büyük savaş yaşanmaz, binlerce insan ölmezdi.

*6 milyon Filistinli mülteci konumuna düşmezdi.

*İnsan hakları ihlalleri yaşanmaz, İsrail diktatörlere ve işbirlikçi rejimlere ilham kaynağı olmazdı.

*İsrail’e komşu ülkeler, Siyonistlerle silahlanma yarışına girip kaynaklarını tüketmezdi.

*CIA bu topraklarda fink atamayacaktı.

*Petrol geliri bölge ülkelerinin kalkınması için kullanılacaktı.

*Lübnan’da iç savaş yaşanmayacak, Irak’ta ABD işgali olmayacaktı.

*Suudi Arabistan’daki patlamalar yaşanmayacaktı.

*İsrail’in kurulmamış olması durumunda, insanlar enerji ve düşüncelerini daha verimli alanlara kanalize edecek ve Ortadoğu halkları belki de daha müreffeh bir hayat yaşayacaktı.

*Petrol geliri bölge ülkelerinin kalkınması için kullanılacak ve diktatör ülkeler kendilerine varlık alanı bulayacaklardı.

*Ortadoğu’daki bazı diktatörlükler, halklarını İsrail tehdidini göstererek kendi oligarşik ve otokratik yönetimlerine meşruiyet sağlamayacaklardı. Bir başka deyişle ölümü gösterip sıtmaya razı etmeyeceklerdi.

*Her şeyden önemlisi belki de dünya halkları ABD’ye karşı bu kadar kin ve nefret beslemeyecekti.

*Kısaca İsrail olmasa biz çok daha iyi bir dünyada yaşayacaktık.

Milli Gazete

0 yorum: