İnsan olmanın iktiza ettirdiği vasıflara bir hayli uzak olan laikçilerin, çeşitli böcek ve haşerat türleriyle pek çok ortak noktası bulunuyor.

Laikçilerin hamam böcekleriyle benzerliği;

Bilim adamları hamam böceklerinin milyonlarca yıldan beri aynı genetik, fenotipik yapıda seyrettiğini, hiçbir evrim veya gelişim sergilemediğini tesbit etmişlerdir. Peygamberimiz, “iki günü eşit olan ziyandadır.” Buyurmuşlardır.

Laikçilerin 80 yılı eşittir. Keza laikçilerde de yıllardan beri hiçbir gelişim, değişim, yenilenme, rejenerasyon görülmemiştir.

Laikçilerin cırcır böceğiyle benzerliği

Cırcır böcekleri, herhangi bir mânâ gözetmeksizin bildikleri, çıkarabildikleri tek sesi hayatları boyunca tekrar edip dururlar. Laikçiler de böyledir. Ezberledikleri kalıpları her ortamda sebep-sonuç ilişkisi var mı yok mu düşünmeden geveleyip dururlar. Çok rahatsız edicidirler.

Bukalemun ile benzerlik

Bu benzerlik, tamamında değil, daha çok Tuncay Özkan ve Fatih Altaylı gibi pragmatist laikçilerde görülür. Bunlar bulundukları ortama göre menfaat ve çıkarları doğrultusunda renk değiştirirler.

Tenya ile benzerlik

Tenya, insan ince bağırsağında lokalize olup insanın alıp sindirdiği besinlerin özünü emerek yaşayan bir bağırsak kurdudur. Laikçiler de genelde ülkemizin en güzel muhitlerine çöreklenir ve halkın öz kaynaklarını sömürerek semirirler.

Karınca ile benzerlik

Çalışkanlık, başkalarının haklarına saygı, bir arada yaşama bilinci gibi özellikleriyle bilinen karıncalarla laikçilerin bir benzerliği yoktur. Tenzih ederiz.

Çiyan ile benzerlik

Aslında -çi ortak hecesi dışında kolayca fark edilebilir bir benzerlik bulamadım. Biraz zorlarsak “hepimiz ermeniyiz” pankartı açan laikçiler için Laikçiyan gibi fonetik bir benzerlik kurabiliriz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Karınca,böcek ,çıyan v.s v.s bu gibi hayvanlarla laikçilerinin ortak özellikleri varmış evet görmüş oldum teşekkür ettim ayrıca.
Amma velakin bu haşerat ,böcek v.s Allah zikriyle meşagil olan varlıklardır ,böylesine basit şeytanla muvazene içinde olan varlıklarla bir kefeye koymak ne kadar doğru bilemeyeceğim :)
Ayrıca düşünüyorum da karıncaya benzetmemişsiniz Allah'tan ,yoksa bunlar ,karıncalardan Cumhuriyeti öğreneceğiz diye ülkeyi karıncalanmış televizyona dönderirdi Mazallah(hoş değildir zaten az buçuk yaptılarda )
Latife bir yana gerçekten güzel bir yazı idi.(aman laikler duymasın,evi haşerat falan basar tevkif ediliriz sonra :) )
Onurunuz bol olsun efendim.Selametle..

Fatmira dedi ki...

harika yaa bence çok güzel uymuş:):) ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Selamun Aleyküm Abdurrahman Bey,

Güzel ve anlamlı olduğu gibi bir o kadar da eğlenceli bir yazı kaleme almışsınız.Gönülden tebrik ediyorum. Emeğinize sağlık. Allah razı olsun.Güzel yazılarınızın devamı dileğiyle...

Allah'a emanet olun. Selam ve hürmetlerimle..

Adsız dedi ki...

Hocam birde Kurbağa benzetmesi var onuda ilave edin isterseniz....
http://irtica.wordpress.com/2008/11/23/gurbaga/